Translate

ΠΛΑΝΗΤΗΣ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ



Ντοκιμαντέρ με Ελληνικούς υπότιτλους 
που αφορούν τον Πλανήτη και Καταστροφές.

Για να δείτε όλη την λίστα πατήστε  εδώ

Για να δείτε μεμονωμένα ντοκιμαντέρ πατήστε 
σε κάποιο  σύνδεσμο που επιθυμείτε πιο κάτω. (τίτλος. επικεφαλίδα)
Σημείωση: Για να δείτε ντοκιμαντέρ που υπάρχει 
περιορισμός ηλικίας θα πρέπει να έχετε το  Family Filter 
που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας στο dailymotion
                 στη θέση off.




Η Γη περιστρέφεται με ταχύτητα 1.670 χλμ/ώρα. Τι θα συνέβαινε αν η Γη σταματούσε να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και τον Ηλιο;  Σύμφωνα με τους ειδικούς ο πλανήτης θα εισερχόταν σε μια κυριολεκτικά εφιαλτική εποχή με μια σειρά από ακραία και καταστροφικά φαινόμενα. Ένα εντυπωσιακό βίντεο μας προϊδεάζει για το τι θα συμβεί αν η Γη σταματήσει να γυρίζει γεγονός βέβαια που οι επιστήμονες τονίζουν ότι έχει μηδενικές πιθανότητες να συμβεί για τα επόμενα 2-3 δισ. έτη.







Ως πλημμύρα ορίζεται η υπερχείλιση επιπλέον νερού, που καλύπτει την ξηρά. Η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πλημμύρες ορίζει μια πλημμύρα ως προσωρινή κάλυψη από νερό εδάφους το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν καλύπτεται από νερό. Κατά την έννοια του «ρέοντος νερού», ο όρος πλημμύρα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί στην εισροή της παλίρροιας. Οι πλημμύρες μπορεί να προκύψουν από τον όγκο νερού μέσα σε ένα σώμα του ύδατος, όπως ένα ποτάμι ή λίμνη, η οποία υπερχειλίζει ή σπάει τα αναχώματα, με αποτέλεσμα το νερό να διαφύγει από τα συνήθη όριά του.







Σήμερα πιο πολύ από όσο ποτέ στην ιστορία
ο άνθρωπος είναι πιο κοντά στον αφανισμό του είδους του.   Αυτό μπορεί να συμβεί με πολλούς τρόπους και ένας απο αυτούς είναι 
από κάποιο πυρηνικό όπλο.  Το ντοκιμαντέρ έχει θέμα την εξέλιξη αυτή των όπλων.












Τροπικός κυκλώνας ή τυφώνας και στο Βόρειο Ατλαντικό hurricane, ονομάζεται στη Μετεωρολογία ένα σύστημα θύελλας με κλειστή περιστροφική (κυκλωνική) κυκλοφορία γύρω από ένα ήρεμο κέντρο χαμηλής βαρομετρικής πίεσης, γνωστό ως μάτι του κυκλώνα. Το όνομα υπογραμμίζει την προέλευσή τους, από την τροπική ζώνη, και την κυκλωνική φύση τους. 











5)  















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου